Print this page
Субота, 18 вересня 2021 01:31

Успіхи юних українських баскетболістів

Автор: 
Rate this item
(2 votes)
Успіхи юних українських баскетболістів ФБУ

Баскетбольні команди України вдало виступають одразу на кількох юнацьких міжнародних змаганнях.

У Белграді завершуються перші Всесвітні юнацькі ігри. У класичному баскетболі дівчата пробилися до фіналу, а юнаки зіграють у матчі за третє місце. Юні українки, яких тренує Олександр Чередниченко, здобули у ході турніри чотири перемоги, у тому числі раптом у півфіналі здолали збірну Чорногорії – 71:37. Суперницями українських баскетболісток у матчі за золото стануть дівчата з Хорватії. Хлопцям не вдалося повторити успіху своїх співвітчизниць. У півфіналі команда Олексія Льова поступилася сербам – 39:70. У поєдинку за третє місце українці поміряються силами із французами.

Вдало у Сербії виступили українські юнаки та дівчата у баскетболі 3х3. В'ячеслав Мартинюк, Георгій Швидченко, Данило Колесніченко, Микита Макаров, Єгор Михайлов, Дмитро Семенов, яких тренує Дмитро Шаламов, посіли третє місце, здолавши другу команду господарів змагань – сербів – 6:4. А жіноча юнацька збірна, у складі Анастасії Лубенської, Діані Зелик, Марії Пугач, Олександри Пугач, Карині Шевцової, Юлії Власенко та Софії Мамієнко під керівництвом тренера Олені Фатневої, лише у вирішальному матчі поступилися зі рахунком 3:7 першій збірній Сербії. Отже, в активі українських дівчат срібло перших Всесвітніх юнацьких ігор.

А в Португалії проходитиме чемпіонат Європи U-17 з баскетболу 3х3. У стартовому матчі групового етапу нашу збірну, за яку грають Ростислав Кабанов, Владислав Семерич, Марк Чорногрицький та Олександр Орєшин, зустрічалися з однолітками із Сербії. Матч проходив із перемінним успіхом, коли обидві команди володіли невеликим перевагою. Та кінцівка напруженого двобою залишилися за нашою командою – 18:15 (Кабанов – 7, Чорногрицький – 5, Семерич – 3, Орєшин – 3). На куражі українці в іншому поєдинку не залишили шансів росіянам – 21:9 (Кабанов – 5, Чорногрицький – 5, Семерич – 6, Орєшин – 5). Збірна України впевнено посіла перше місце у своїй групі. У чвертьфіналі команда Володимира Журжія зіграє з іншою командою групи, де виступають Білорусь, Словенія та Ізраїль.

Юрій Ілючек, SportРепортер

Read 366 times Last modified on Субота, 18 вересня 2021 01:35

Latest from SportРепортер

Related items

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha