Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Вівторок, 14 вересня 2021 20:20

Лігочемпіонівський шанс баскетбольного «Прометея»

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Лігочемпіонівський шанс баскетбольного «Прометея» БК "Прометей"

Сьогодні слобожанський «Прометей» виграв перший матч кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА та продовжив боротьбу у турнірі. Болгарського «Левськи» на власній площадці вистачило лише на першу чверть.

Нагадаємо, що Ліга чемпіонів ФІБА - лише третій за рангом єврокубковий баскетбольний турнір після Євроліги та Єврокубку. До цього лише «Будівельнику» 2017-го вдавалося пробитися до групового раунду. Інші наші чемпіони припиняли боротьбу на відбірковій стадії. У цьому ж році «Прометей», зважаючи на тренерський досвід Гінзбурга та досить потужний склад, здатний зробити те, чого поки що не вдавалося жодному українському клубу: пробитися до основного раунду Ліги чемпіонів через кваліфікацію. Та для цього потрібно буде виграти ще два поєдинки. З «Левськи», у складі якого були лише болгарські виконавці, баскетболісти «Прометея» розібралися без проблем. Лише у першій четверті виникли деякі сумніви у нашій перевазі. Та ривок в іншому періоді, який хлопці Гінзбурга виграли з вражаючим рахунком – 33:3, вирішивши частку зустрічі. Друга половина була вже тренуванням із підвищеною відповідальністю. У четвертій четверті на майданчику «Прометея» грала виключно українська п'ятірка, яка довела справу до логічного завершення - 96:56 (15:27, 33:3, 26:8, 22:18). Найрезультативнішими у складі української команди стали: Еванс – 18 очок, 14 підбирань, Харрісон – 16 очок, 3 передачі, Стефенс – 11 очок, 6 підбірань, Петров – 13 очок, 4 підбірання. Відзначимо й дії Сидорова, який віддав 6 результативних передач.

Далі на «Прометей» очікує зустріч із віце-чемпіоном Чехії – клубом «Опава». Ну у разі перемоги над чехами наша команда зіграє вирішальний третій матч із найсильнішим конкурентом. Це може бути французький "Ле Ман", ізраїльський "Хапоель Ейлат" або російська "Парма". Якщо вийде здолати цей рубіж, то на груповій стадії чемпіони України випробують свої сили з такими конкурентами як іспанський «Тенерифе», італійський «Сассарі» та німецький «Людвігсбург».

Якщо до Ліги чемпіонів баскетболісти «Прометея» не потраплятимуть, то продовжуватимуть виступи у Кубку Європи ФІБА, разом із ще одним українським клубом «Київ-Баскет», а також болгарським «Рилськи» та командою з Ізраїлю. Але поки що потрібно намагатися виконати єврокубкове завдання-мінімум.

Юрій Ілючек, SportРепортер

Read 253 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha