Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

×

Повідомлення

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Неділя, 05 вересня 2021 00:01

Справедлива нічия із Францією - 1:1

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Микола Шапаренко Микола Шапаренко © УАФ.
Збірна України здобула заслужену нічию з французами - 1:1 та зберегла шанси у боротьбі за путівку на чемпіонат світу.
Українці провели чудовий перший тайм із французами. Обидва тренери після невдач у попередніх поєдинках зробили суттєві заміни у стартових складах.
Дешам залишив у запасі Бензема та Варана, не зміг задіяти травмованих Мбаппе та Канте, а також дискваліфікованого Куанде. У напад у пару до Гризмуну вийшов Марсіаль, в опорній зоні Погба допомагав дебютант Чуамені, а до центру захисту повернувся Зума. За великим рахунком від чемпіонського складу, який виграв мундіаль у Росії, небагато, то виконавців і залишилося. Олександр Петраков також ризикував, коли випускав на лівий фланг оборони Тимчика, ліворуч повернув Миколенка, а до центру захисту випускав у пару до Забарного Кривцова. Опорна зона теж повністю змінилася і протистояти Погба з партнерами вийшли Степаненко, Шапаренко, а тріо, що атакувало, склали Ярмоленка з Циганковим більше на флангах і в центрі Яремчук. І тут головне, як на мене, у тренерських розрахунках Петракова були злагодженість і компактність в обороні, де треба було стримувати стрімких Команів з Марсіалем і не допускати атак другим темпом від Гризмана. Із цими завданнями українці практично повністю впоралися. І хоча пощиційно хлопці Дешама володіли ініціативою, але без особливих вигод. Ну один раз головою, після кутового, пробивав у П'ятова Погба, ще раз вище пальнув Гризман після знижки Марсіаля і, нарешті, сам Марсіаль не зміг пробити П'ятова у ближньому бою, коли не витримав лінії Тимчик. Господарі були набагато гострішими, швидше переходили в атаку, змушуючи грізних французів перебудовуватися і захищатися. При цьому наша група атак постійно шукала вільні зони і м'яч туди намагалися доставляти. Відмінно розбирався в центрі Шапаренка, який змушував нервувати самого Погба та Чуамені. Ну і гольові моменти ми створили куди гостріше за конкурентів. Два стандарти могли стати гольовими, якби пройшли українські "домашні заготівлі". Але Льоріс, среагірова після зрячої подачі Циганкова на Ярмоленка та удару Андрія з правої, а Забарному не вистачило трішки, щоб потрапити до рамки. А потім, після наради Ярмоленка та Шапаренка, подачу зі штрафного на ближній кут воротарського майданчика від Циганкова головою пробивав Ярмоленко. Але цього разу не дуже й у руки Льорису. А наприкінці першого тайму, де ми точно не поступилися грою, був вихід до воріт П'ятова Марсіаля, сейв П'ятова та фантастична відповідь збірної України. Швидкий пас на Яремчука, який втік ліворуч від Кімпамбе та прострелив назад. Тут Циганков ввів в оману двох опікунів і, здається, таки переадресував м'яч на Шапаренка. Ну а Микола з другого темпу, здається, вклав у цей удар у "дев'ятку" усі свої вміння – 1:0.

На другий тайм потрібно було виходити з таким самим настроєм, але з "холодною" головою. Не вийшло. Французи досить швидко відігралися. На подачу Комана відгукнувся Рабйо, зім'яв Тимчика та переадресував м'яч на Марсіаля. Той зблизька таки пробив П'ятова. І тут стало тривожно. Особливо коли ще й Бензема вийшов. Але хлопці Петракова не знітилися, не стали грати з побоюванням, а відповідали ударом на удар, випадом на випад. Продовжували класно підключатися Тимчик і невтомний Миколенко, який одержав пошкодження і грав із пов'язкою на голові. Вже складніше, але стримували своїх візаві в опорній зоні Степаненка та Миколенка. Тримали у напрузі оборону та Льоріса Яремчук, Циганков та Ярмоленко, які провели якісний матч. Але леблі атакували все гостріше і навіть у стійку Діабі пробив після класних дій Бензема. Петраков, замість Яремчука та Циганкова, кинув у бій Сікана та Малиновського, мабуть, у розрахунку на свіжість та швидкість. Але в останні хвилини більше атакували гості, а українцям треба було або ризикувати, або знову розраховувати на нічию. І лише у компенсований час, (рефері Славко Вінчич, який більше симпатизував гостям, компенсував 6 хвилин) автора чудового голу Шапаренко замінив Сидорчук, що свідчило все ж таки про "синицю в руках". А Ярмоленка, який чудово відпрацював, замінив Зубков. І могли ж у кінці Зубков із Сіканом організувати переможний випад. Але форвард не зрозумів маневер хавбека та не вибіг у відкриту зону. Фінальний свисток зафіксував загалом справедливу нічию - 1:1. У цьому матчі ми побачили, що таких, які перебувають у стадії перебудови, французів можна й обігравати. Оцінили, що лідери у нас є, але не ті, на яких раніше робилася ставка, і що при своєму футболі українці здатні досягати результату. Зрозуміло, що втрачено на старті дуже багато, та не все. Адже французи тепер теж гратимуть на повну. Поки що ми в ролі наздоганяючих, але, якщо врахувати, що нам залишилося зіграти з фінами і двічі з боснійцями. Якщо до п'яти нічим здобудемо три перемоги, то можемо розраховувати на друге місце. Головне, що сьогодні не було безнадії, була організація гри та величезне бажання досягти успіху. А що далі – пограємось побачимо.
Юрій Ілючек, Спортрепортер
Read 1013 times Last modified on Неділя, 05 вересня 2021 00:12

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha