Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Понеділок, 10 травня 2021 09:28

Олександрія поступилася Зорі в останньому матчі чемпіонату

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Олександрія поступилася Зорі в останньому матчі чемпіонату © ФК Зоря

У заключному турі чемпіонату на «Славутич-Арені» зустрічалися команди, які нещодавно грали у півфіналі Кубку України. «Олександрія» мала намір взяти реванш за те враження, а «Зоря» збиралася провести репетицію перед фіналом кубка України з «Динамо».

Зустріч активніше розпочали гості. Лучкевичу трохи не вистачило, щоб дістати дальнє закидання, а Третьяков уже на 7 хвилині міг забити – Максиму не вистачило техніки, щоб пробити по м'ячеві після навісу зліва. А ситуація була дуже небезпечна. Відразу Назаріна відповів тим же – з небезпечного штрафного влучив у стінку!

Ініціативу перехопила «Зоря». Був активним, як завжди, Аллах'яр, який міг забити після флангової передачі, але вона виявилася засильною і Саядманеш ледь дістав м'яч, вдаривши дуже неточно. А його напарник з атаки і друг Шахаб сьогодні показував собі по-іншому, багато разів втрачаючи м'яч у простих ситуаціях. Такого Захеді ми не звикли бачити. Щоправда, у складних ситуаціях Шахаб демонстрував свою техніку, але до чогось серйозного справа не доходила.

Безмоментна гра була досить в'язкою. Інколи все ж таки виникало пожвавлення – наприклад, Ковалець, змістившись наліворуч, бив з лінії штрафного, але м'яч просвистів над перекладиною. А Гладкий, який був не дуже помітним у першій половині гри, міг принаймі пробити у чужій карній зоні, але після закидання від Гриня не зміг добре прийняти м'яч.

Наприкінці тайма «Зоря» обрізалася у центрі поля. Гринь, підчищаючи чужу помилку, був змушений збивати Вантуха, котрий виходив на побачення з Васілем – пенальті!


Штатний пенальтист «Олександрії» Гречишкін пробивши, як завжди, якісно – на ліву дев'ятку, на силу. Але Нікола Васіль здійснив суперсейв, лівою (!) рукою відбив практично «мертвий» м'яч!

Гречишкін на емоціях ще стиг збити Гладкого і заробити жовту картку, а команди пішли на перерву.

Після перерви градус матчу, і так невисокий, на деяку годину впав зовсім. Здавалося, команди згідні на нічию та спокійно дограють матч. Тренери були не проти – на полі з'явилося багато дублерів, які отримали свої шанси довести, що вони нічим не гірші за основу.

Але забивши ветеран – Циганікс пройшов лівим флангом, навісивши. Чим займалися центральні захисники, невідомо, бо Олександр Гладкий з кількох метрів бив головою без опору – 1:0! І сказали-таки своє слово дублери – Алефіренко стартував зі своєї половини (у такому разі офсайд не фіксується), вибіг на побачення з Паньківим, обійшов його та пробив по порожніх воротах. Дивовижна холоднокровність юного футболіста!

Гра була зроблена. Дуже хотів забити Шахаб, який після замін Гладкого і Аллах'яра грав на своїй позиції центрфорварда. Ми побачили звичного іранця – впевненого, з ударом та дріблінгом. На жаль, забити та зменшити відрив від Кулача не вдалося.
«Олександрія» відквитала один гол – Вантух пробивши, м'яч зачепивши Новікова і влетів у сітку! Але було вже пізно. Фінальний штурм гостей виглядав якимсь дуже слабим і нічого не приніс.

«Зоря» відразу після матчу вирушила на церемонію нагородження – луганцям вручили бронзові медалі. А «Олександрія» вирушила… додому – робити висновки після неоднозначного сезону.

Українська Прем'єр-ліга. 26 тур.

"Зоря" - "Олександрія" - 2:1.

Гладкий, 63, Алефіренко, 73 – Новіков, 86.

Руфаті, 33, Шахаб, 80 – Ковалець, 27, Гречишкін, 45, Мельник, 50.

Нереалізовані пенальті : Гречишкін, 41 (воратар)

"Зоря": Василь, Гринь, Руфаті, Цвек, Циганікс, Козаков, Назаріна (Дуднік, 85), Луньов (Нагнійний, 70), Шахаб, Аллах'яр (Фрімпонг, 77), Гладкий (Алефіренко, 67).

«Олександрія»: Паньків, Мельник, Ковалець, Третьяков (Новіков, 69), Мірошниченко (Стецьков, 78), Дрішлюк, Лучкевич, Гречишкін (Мустафаєв, 69), Вантух, Бондаренко (Бабогло, 78), Устименко ( .

Арбітр: Олександр Солов'ян (Київ).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

Sport.ua

Read 594 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha