Print this page
Неділя, 25 квітня 2021 19:30

Динамо розгромило Інгулець і достроково здобуло чемпіонський титул.

Автор: 
Rate this item
(3 votes)
Динамо розгромило Інгулець і достроково здобуло чемпіонський титул. © twitter.com/DynamoKyiv

Матч НСК «Олімпійський» між київським «Динамо» та «Інгульцем» любителі українського футболу чекали найбільше у 23-му турі Прем'єр-ліги. Його у ЗМІ задовго до початку охрестили чемпіонським для «біло-синіх», адже перемога над новачком елітного дивізіону достроково гарантувала команді Мірчі Луческу золоті медалі.

У «Динамо» було одразу кілька прав на помилку, тому втрата очків не стала б великим фіаско для київського клубу. Однак чемпіонського титулу керівництво клубу та фанати чекали довгі п'ять років, а тому відкладати свято у довгий скринь не хотів ніхто. І футболісти «Динамо» не словом, а ділом довели, що збираються розставити крапки над «і» якомога раніше.

Вже до 14-ї хвилини поєдинку підопічні Мірчі Луческу зняли головний питання з повестки дня, забивши біля ворота Кринського два м'ячі. Спершу через чотири хвилини після стартового свистка Забарний у падінні замкнув високу подачу Де Пені на дальню штангу, а трохи пізніше подібний трюк провернув Бесєдін, якому асистував Шапаренко.

Для 18-річного Забарного цей гол став дебютним за основну команду «Динамо» і символічно, що забивши захисник його у такому важливому поєдинку. Варто відзначити і той факт, що обидва м'ячі «динамівці» забили після успішних розіграшів стандартів: у першому випадку углового, а в іншому – штрафного.

По-суті, в іншому таймі «Динамо» могло спокійно догравати до фінального свистка, адже цифри на табло дозволяли майже ні про що турбуватися і грати у своє задоволення. Але киянці не збиралися зменшувати обертів і вже на 48-й хвилині довели рахунок до розгромного. Кринський витягнув м'яч з-під поперечки після удару Циганкова, потім парирував і добивання від Буяльського, але впоратися із ще одним ударом Віктора голкіпер «Інгульця», який знесилено лежав на газоні, не зміг.

На 70-й хвилині Циганков відзначився ще раз, завершивши шикарну комбінацію. Родрігеш після виходу віч-на-віч із Кринським не ставши пробивати, а скинувши на Бесєдіна. Артем відпасував капітану, а той вколотив м'яч під поперечину. Для Віктора це вже другий дубль у сезоні.

Щоб свято вдалося максимально, «динамівці» постаралися здобути найбільшу победу в сезоні, і їм вдалося це зробити. За 7 хвилин до кінця основної години Денис Попов на ближній штанзі замкнув подачу з кутового, змусивши Кринського вп'яте виймати м'яч із сітки власних воріт.

5:0 – «Динамо» ефектно достроково оформило чемпіонський титул, перервавши чотирирічну гегемонію «Шахтаря», який у паралельному матчі програв «Олександрії» (0:2). За три тури до кінця чемпіонату команда Мірчі Луческу має 13 очків гандикапу над «гірниками». 75-річний румунський фахівець довів, що його заздалегідь відправляли на пенсію та повністю виправдавши довіру керівництва «біло-синіх».

Українська Прем'єр-ліга. 23 тур.

"Динамо" - "Інгулець" - 5:0

Забарний (4), Бесєдін (14), Циганков (48, 71), Попов (82)

Кринський (23), Синьогуб (29), Бартулович (45+1)

"Динамо": Бущан, Миколенко, Забарний, Попов, Кендзьора (Караваєв, 46), Сидорчук (Шепелєв, 61), Шапаренко (Андрієвський, 46), Буяльський (Гармаш, 73), Де Пена (Родрігеш, 61), Циганков, Бесєдін

«Інгулець»: Кринський, Салем, Семенко, Козак (Коваленко, 75), Бартулович, Коробенко, Васін (Сітчінава, 75), Янаков (Щедрий, 75), Асмелаш, Синьогуб, Шевцов (Плохотнюк, 81)

Арбітр: Микола Балакін (Київська область)

НСК «Олімпійський» (Київ)

Денис Шаховець , Sport.ua

Read 1670 times Last modified on Неділя, 25 квітня 2021 19:32

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha