Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 19 вересня 2020 21:18

Інгулець видобує нічию в Кропивницькому

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)
Інгулець видобує нічию в Кропивницькому © ФК Ингулец

19 вересня став справжнім святом у Кропивницькому. По-перше, це День міста. По-друге, сюди повернувся великий футбол. Поки стадіон у Петровому будується, свої домашні матчі «Інгульець» проводитиме у Кропивницькому на стадіоні ФК «Зірка».

І першу в еліті домашню зустріч «козаки» проводили проти учасника Ліги Європи, «Десни».

Чернігівському клубу вже в четвер чекає поєдинок 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Тож матч проти «Інгульця» автоматично ставав генеральною репетицією перед зустріччю з «Вольфсбургом».

Але перший тайм підопічні Олександра Рябоконя навряд чи можуть занести собі до активу. Гості начебто й володіли ініціативою, частіше виконували стандарти, проте користі з цього не змогли. «Інгульець» небезпечно огризався і взагалі виглядав нітрохи не гірше за суперника. І найкрасивіший момент створили господарі – Січінава бив у падінні через себе, але не влучив у площину воріт. А де не вистачало майстерності, на перший план виходила самовіддача. Про градус гри говорить хоча б той факт, що ще до перерви головний арбітр 6 разів діставав із кишені жовту картку, причому 4 «гірчичники» отримали футболісти «Десни».

У перерві наставник чернігівської команди, напевно, серйозно поговорив у роздягальні з гравцями. І провів потрійну заміну, яка дуже швидко довела правоту Рябоконя.

Після подачі з кутового Будковський, який вийшов на заміну, п'ятою продовжив політ м'яча - і той по хитромудрій траєкторії полетів під дальню штангу. Ймовірно, гол відбувся б і так, але для вірності Гітченко (який відзначав, до речі, ювілей – 200-й поєдинок в УПЛ) з півметра підправив м'яч у сітку – 0:1.

Втім, вели у рахунку «сіверяни» недовго. Січінава, мабуть, вирішив не йти з поля без гарного гола. Грузинський форвард отримав м'яч біля кута штрафного майданчика, пішов від захисника і потужно пробив у ближню дев'ятку – воротар був безсилий! 1:1, а вже за кілька хвилин він ледве не став антигероєм. Після подачі кутового Ніка вибивав м'яч головою і влучив у штангу власних воріт.

«Десна» не зменшувала обертів: до 70-ї хвилини по кутових, наприклад, перевага гостей стала десятикратною (10:1)! А за жовтими картками «Інгульець» наздогнав суперника (4:4). Сергій Лавриненко тільки після цього почав випускати на поле свіжих гравців. І господарі в результаті перейшли на класичну гру на контратаках, побудувавши біля своїх воріт ешелоновану оборону.

«Десна» посилила тиск – хоча, здавалося б, значно більше (у другому таймі володіння м'ячем склало 27:73% на користь гостей). Інгулець стійко відбивався. А хвилин за 10 до фінального свистка на рівному місці підвернув ногу Кривцов і за «Десну» в УПЛ дебютував Ілля Швецов. Він міг забити практично першим торканням – після чергового кутового 20-річний нападник виграв повітря та непогано пробив головою, проте воротар зумів відбити непростий удар. На 2-й компенсованій хвилині Шевцов отримав другий шанс, але під його удар метрів із семи кинувся Ковальов, а після добивання Будковського м'яч влучив у Балана та просвистів над поперечиною. У підсумку за повної переваги (за ударами у площину рахунок 3:8, за атаками – 24:43) «Десна» не змогла вирвати перемогу.

1:1 – «козаки» вистояли та заробили другу нічию в еліті. "Інгульець" набрав 2 очки і знаходиться на 10-му місці в турнірній таблиці. У наступному турі команда їде у гості до ще одного учасника єврокубків, «Колосу». У «Десни» 5 балів та третій рядок. У 4-му турі чернігівська команда приймає "Рух".

Українська Прем'єр-Ліга. 3-й тур.

"Інгульець" - "Десна" - 1:1

Січинава, 57 – Гітченка, 49

Синьогуб, 14, Січинава, 17, Кучеренка, 47, Щедрий, 65, Кринський, 90+4 – Хлібас, 3, Огіря, 10, Калитвинцев, 35, Конопля, 44

«Інгульець»: Кринський – Синегуб, Ковальов, Павлов, Балан – Кучеренко – Щедрий (Бартулович, 83), Запорожець, Лупашко, Коваленко (Мкомола, 72) – Січінава (Мішуренко, 86).

«Десна»: Паст – Пастка (Картушов, 46), Єрмаков, Гітченко, Конопля – Гуцуляк (Шевцов, 79), Хлєбас (Домбровський, 46), Огіря, Калитвинцев – Тотовицький – Дегтярьов (Будковський, 46).

Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка).

Стадіон: "Зірка" (Кропивницький).
Удари (у площину): 7 (3) – 13 (8)
Кутові: 1 – 14
Офсайди: 2 - 2.

Sport.ua

Read 600 times Last modified on Субота, 19 вересня 2020 21:45

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha