Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Понеділок, 11 травня 2020 11:53

Аліна Ягупова: MVP Євроліги – це одна з найбільших індивідуальних нагород

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

Днями капітан збірної України з баскетболу – Аліна Ягупова була визнана MVP Євроліги . Українка стала найкращою згідно з опитуванням тренерів, представників ЗМІ та фанів. Також Ягупова стала найрезультативнішим игроком Євроліги, здобуваючи у складі турецького «Фенербахче» у середньому за гру 21,6 очка.

Наразі Аліна знаходиться в Україні і чекає завершення карантину та поновлення чемпіонату Турції.
Аліно, вітаємо тобі з фантастичним досягненням! Тобі визнали найкращим гравцем Євроліги, такого признання не мав жодний український баскетболіст. Зараз ти щаслива?
Дякую, дуже приємно це чути і розуміти, що за тебе уболівають удома! Так, я щаслива, саме так можу охарактеризувати свої відчуття. Думаю, зараз це одна з найбільших індивідуальних нагород, до якої можна дійти гравці.
Очіма глядача склалося враження, що цей клубний сезон був найсильнішим для тебе у кар'єрі. Ти згодна з цим?
Насправді це так і було. Ми грали паралельно дві неймовірно сильні ліги, чемпіонат Туреччини та Євролігу. Обидва чемпіонати були дуже напружені, кожен із матчів Євроліги, це як невеликий визов для тебе, все тому, що ігри доволі рівні і для кожної з перемог потрібно було прикладати багато зусиль. Наклалася і велика кількість перельотів по всій Європі. Календар був справді непростий, але я рада, що цей відрізок зуміла пройти дуже добре.
Цього сезону збірна України провела два матчі в рамках кваліфікації до чемпіонату Європи, ви поступилися бельгійкам на виїзді, натомість удома переграли Португалію. Як можна оцінити цей відрізок для збірної?
Можу оцінити неоднозначно. Ми виграли один матч і один програли. Не скажу, що ми втратили своє, бо Бельгія однозначно була фаворитом у нашої парі. Їх збірна дуже хороша, має збалансований та титулований склад, багато досвідчених гравців. Грати на рівних з бельгійками під силу лише одиницям. Щодо матчу проти Потругалії, то він був досить цікавий, ми зуміли виграти і залишити за собою нормальну турнірну ситуацію. Мені цей матч у Харкові запам'ятався уболівальниками, їх було чимало, але більше ті, як вони уболівали. Була дуже класна атмосфера в залі, а після гри глядачі ще довго не відпускали нас… фото, автографи все таке, було дуже приємно.
Як підтримуєш форму під час карантину, психологічно важко без баскетболу?
Форму підтримую вдома. Переважно великою кількістю вправ на карематі. Поки за баскетболом не сумую, дуже напружений був сезон, намагаюся від нього відволіктися. Навіть від улюбленої справи потрібно відпочивати. Зараз намагаюся багато гуляти, зокрема з собакою, насолоджуюся природою та спокійно чекаю на рішення щодо завершення карантину в Європі.
Тобто ти чекаєш на поновлення сезону і сподіваєшся, що продовжиться чемпіонат Туреччини?
Мені важко точно про це говорити і щось прогнозувати, але за фактом залишається чимало недограних матчів у чемпіонаті Турції та Євролізі, цілком ймовірно щось доведеться догравати. Ми чекаємо на рішення федерації та Євроліги. Фактично у мене ще незавершений контракт, який потрібно допрацьовувати.
Зараз, після визнання в Європі, немає таки бажання зіграти у WNBA? І чи це реальний хід у твоїй кар'єрі?
Загалом виходить, що цілком реальний. Мені щороку приходить пропозиція зіграти у WNBA, але я відмовляюся від цього. Зважаючи на специфіку сезону, там мені потрібно грати майже 12 місяців на рік. Це не те що важко, а виглядає за межею можливостей, не лише фізичних, а й моральних. Можливо зіграю там, але вже коли закінчуватиму свою кар'єру, скажімо останній сезон.
fbu.ua

Read 690 times Last modified on Понеділок, 11 травня 2020 12:00

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha