Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

П'ятниця, 28 червня 2019 14:39

Чеський камбек

Автор: 
Rate this item
(5 votes)
Чеський камбек fiba.basketball

Цим звітом ми розпочинаємо цикл матеріалів із Латвії та Сербії з жіночого Євробаскету 2019, який ми маємо змогу висвітлювати завдяки підтримці Руслана Згривця.

І першими сьогодні на майданчик вишли збірні Чехії та Швеції, які можуть бути потенційними суперницями нашої команди. І чешки, поступаючись після першої половини 14 очок, не просто повернулися в гру, а повністю переграли суперниць і здобули заслужену победу.

На першому матчі другого дня майже три сектори «Арени Рига» заполонили шведські вболівальники. Чехів було з десяток, але вони – з барабаном. Хоча потім я побачивши, що із ще більшим барабаном шведок підбадьорював потужний афрошвед. Ну воно й зрозуміло, адже у складі Тре Крунур на майданчику грали одразу кілька темношкірих баскетболісток. Саме Каліс Лоуд, Фархіа Абді та Аманда Зауі відіграють провідні ролі у своїй команді та набирали очки, переважно зі середньої та ближньої дистанції. Зауї ще двічі ефектно накрила кидки чешок. Лоуд одного разу потрапила здалеку. Ну й капітан Елін Елдебрінк здобула 4 очки та зробила 3 підбирання. Але чешки не відпускали суперниць далеко у рахунку. А наприкінці першої четверті класна комбінація, яку наодинці під кошиком завершила висока Вероніка Ворачкова, встановила рівний рахунок. Шведки встигли ще здійснити прорив під кільце, але Кларі Лундквіст не пощастило і м'яч випав із кільця – 14:14.

У другій четверті шведки додали обертів, провели кілька класних комбінацій, краще захищалися і робили все трохи швидше за суперниць. Фріда Елдебрінк двічі потрапила здалеку і ще до великого перерви набрала 11 очків. У чеській збірній наче і всі потрохи попадали, але… Отже, поступово перевага команди Франсуа Гомеса зростала і наприкінці першої половини сягнула 14 пунктів – 44:30.

Мабуть, шведки самі повірили, що вже виграли цей матч. Але баскетболістки Чехії з таким розвитком подій не погодились. Й через певну розхлябаність суперниць, одна Аманда Зауї не забила три кидки поспіль, підопічні Стефана Світека, які здійснили ривок 11:0, стали скорочувати відрив. За 2 хвилини 24 скунди до завершення третього періоду різниця на користь шведок складала 5 пунктів – 52:47. А Рената Брежинова дальнім влучанням та Каміла Степанова середнім кидком і взагалі зрівняли рахунок – 52:52. Й лише завдяки одному штрафному Бінті Драмме «Тре Крунур» таки вийшли вперед, завершивши цей провальний період із рахунком – 53:52.

Але чешки вже піймали кураж, сміливо атакували з різних дистанцій і таки вийшли вперед. А шведкам одного ривка, як у стартовому своєму матчі з Чорногорією, для перемоги не вистачило. Більше того, підопічні Франсуа Гомеса не попадали у простих ситуаціях, не забивали штрафні та втрачали м'яч на рівному місці. Та ще й Бінта Драмі отримала, як здалося, серйозне ушкодження. За 4 хвилини 23 секунди до завершення четвертої четверті збірна Чехії була попереду – 68:56. Нічого запропонувати суперницям і знову повернути упевненість шведки не змогли і поступилися – 71:64.

Read 350 times Last modified on П'ятниця, 28 червня 2019 20:46

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha