Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 08 грудня 2018 23:58

Один крок надії

Автор: 
Rate this item
(4 votes)

Сьогоднішня перемога «Золотого Віку» над «Дніпром-2» зберегла невеликі шанси кропивничан на потрапляння до четвірки найкращих у своїй групі. Хоча сама гра господарів майданчика знову залишила безліч питань.

Зрозуміло, що коли зустрічаються сусіди за турнірною таблицею, то ціна перемоги зростає подвійно. І хоча перед юними дніпровцями, на відміну від кропивничан, серйозних турнірних завдань не стоять, але роль аутсайдерів теж нікому не подобається. Ну й бажання привернути увагу тренерів головної команди БК «Дніпро» у цьому плані відіграє певну роль. Ось і борються дублери із своїми суперниками з повною самовіддачею і без бою не здаються нікому. Так вийшло і у грі із «Золотим Віком», який, у разі перемоги, гості мали змогу випередити у турнірній таблиці.

І до середини другої чверті на майданчику точилася абсолютно рівна гра, в якій напад переважав захист. При цьому дніпровці зусиллями Ігоря Дубоненка частіше потрапляли здалеку, а господарі більше рвалися під щит, де заробляли один ендван за іншим. Але в битвах за підбирання більше досягли успіху підопічні Георгія Ступенчука, які поступово все ж таки йшли вперед у рахунку. Спочатку був не дуже помітний Дробязко, але потім Олександр став самим собою і вже на велику перерву був найрезультативнішим на майданчику. Відмінно виглядав у нападі і Микита Мизь, який все більше набуває впевненості. Ну і вчасно кілька разів вистрілював Юрій Крамар. Але якщо в атаці ще виходили яскраві моменти, хоча більше за рахунок індивідуальних зусиль, а не осмислених комбінацій, то у захисті кропивничани виглядали неважливо. Наші хлопці не встигли на підстраховку, не завжди перекривали периметр і часом просто відкривали дніпровцям прямий шлях до щита. При цьому "золоті" пішли на поводу у суперників, які запропонували дуже швидкий баскетбол зі стрімким доставкою м'яча до нашого кільця та кидками з різних дистанцій. Господарі «попалися на цю вудку» і теж стали стрімголов бігти вперед, коли рух випереджав думку. І добре, що в такому круговерті ми виявилися трохи точнішими і виграли першу половину з перевагою в 10 очок – 55:45.

Після великої перерви нічого особливо не змінилося. Атака змінювала атаку, помилки у захисті тривали і думки на майданчику, як і раніше, було небагато. Але при цьому досвідченіші підопічні Георгія Ступенчука знову були трохи точнішими, збільшивши свою перевагу ще на два пункти – 83:71.

Але довести справу до спокійної перемоги без нервування, що вже стало традиційним цього сезону, у кропивничан не вийшло. Господарі в середині 4-ї чверті припустилися кількох необов'язкових помилок, чим скористалися Ігор Дубоненко та брати Кім. Як наслідок, за 3 хвилини 16 секунд до фінальної сирени гості скоротили відставання практично до мінімуму – 94:92. Але тут своє вагоме слово сказали лідери «золотих», а ось Ігор Дубоненко здригнувся. Найкращий снайпер дніпровців кілька разів втратив м'яч і ще заробив «технар» за незгоду з рішенням арбітра, який зафіксував пробіжку. Але ще до цього Дроб'язко, Мизь та Шаламов збільшили перевагу до 6 очок. Ну а потім Масальський реалізував штрафний після технічного фолу, а Сосой забив свій фірмовий дальній метр з 9-ти. Коли ж капітан «Золотого Віку» одразу перехопив м'яч і забив у швидкому відриві, то стало зрозуміло, що свого підопічного Георгія Ступенчука вже не втратять. Наприкінці капітан «золотих» ще й два штрафні реалізував, але гості билися до останнього, що виразилося в завершальному матчі точному двоочковому Олександра Коваля – 107:98.

Але якщо бути відвертим, то я очікував переконливішої гри та перемоги від господарів майданчика. Наші баскетболісти мають набагато більший досвід, ніж їх молоді суперники. Але при цьому гра виглядала практично рівною і лише індивідуальні зусилля наших лідерів, а не командна злагоджена гра схилили чашу терезів на бік господарів. Ну і захист, навіть в останні хвилини поєдинку, давав якісь незрозумілі збої. Та й невимушені помилки та дурні втрати, які коштували нам не одного програного матчу цього сезону, нікуди не поділися. А права на поразки у гравців «Золотого віку», якщо вони розраховують на більше, ніж просто участь із негативними показниками, практично не залишилося. Далі треба вигравати. І якщо з дніпровцями – це вийшло, то інші конкуренти до цього наочно оголювали усі проблеми та складності кропивничан. Залишається сподіватися, що вдасться мінімізувати помилки, урізноманітнити гру в нападі та закрити проломи у захисті. Тоді приводів для радості у вболівальників «Золотого Віку» з'явитися більше, а може й вийде схопитися на підніжку поїзда, що йде в плей-офф. Але поки що потрібно виграти і бажано без нервування другу гру у дублерів «Дніпра».

 

БК «Золотий Вік» – «Дніпро-2» – 107:98 (25:23, 30:22, 28:26, 24:27).

З.В.: Дроб'язко – 31 очко, 7 підбирань, 3 передачі, 3 перехоплення, 1 блок-шот; Мизь - 20 очок, 6 підбирань, 3 передачі; Крамар – 14 очок, 3 підбирання; Сосою - 14 очок, 2 підбирання, 2 передачі.

«Д-2»: Дубоненко – 30 очок, 2 підбирання, 4 передачі, 4 перехоплення; Кім Д. – 15 очок, 5 передач; Бондаренко – 14 очок, 7 підбирань, 2 перехоплення; Коваль - 13 очок, 7 підбирань, 3 передачі.

Юрій Ілючек, SportРепортер

Read 877 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha