Print this page
Неділя, 15 липня 2018 11:16

Андрій Горбань – перше інтерв'ю у новому статусі

Автор: 
Rate this item
(1 Vote)

Андрій Горбань, вперше у статусі виконувача обов'язків головного тренера кропивницької "Зірки", відповів на запитання наших київських колег.

- Андрію Павловичу, тренерського досвіду у вас обмаль. Чи не бентежить перед стартом у першій лізі, де працюють зубри тренерського цеху?

- Можливо, досвіду і обмаль, якщо брати до уваги роботу з професійними командами. Але загалом займаюся тренерським ремеслом уже 9 років. Працював із командами ДЮФЛ, а останній рік очолював команду U-19 у структурі нашого клубу. При цьому коли підходила до завершення кар'єра футболіста, вже цікавила тренерська діяльність. Також у мене були хороші друзі та наставники, такі як Юрій Григорович Коваль, які були готові допомогти порадою в питаннях, що цікавлять мене.

 

- Чи довго роздумували над пропозицією Максима Березкіна?

– Ні. Сам я – вихованець харківського футболу. Але так склалося життя, що 22 роки тому приїхав тоді ще до Кіровограда захищати кольори "Зірки". З того часу вірою та правдою служив цьому клубу. Тому, коли надійшла пропозиція від президента клубу стати головним тренером команди, жодної секунди не роздумував над відповіддю. Як тільки став на цей шлях, однією з цілей, поставлених перед собою, було очолити рідну команду.

 

- У Кропивницькому будується нова команда, часу обмаль. Чи не лякає це?

- Ми працюємо в тих умовах, які ми маємо. На жаль, у зв'язку з проведенням на стадіоні змагань з легкої атлетики, ми змушені були розпочати збір на тиждень пізніше. Але це вже історія і ми на цьому не зациклюємося, а працюємо за планом підготовки, складеним від початку зборів і до першої календарної гри. Так само займаємося комплектуванням команди – з урахуванням тих термінів, що залишилися до початку чемпіонату, та наших можливостей.

 

- Скільки гравців потрібно добрати, щоби не бути в першій лізі хлопчиками для биття?

- У нас дуже молода команда, складена здебільшого з команд U-19 та U-21, а також тих хлопців, які були задіяні у Прем'єр-лізі у попередньому сезоні. Ми чудово розуміємо, що перша ліга – зовсім інший рівень, тому активно працюємо над комплектацією складу. Швидше йдеться про якісне посилення, ніж про кількісне.

 

- Що показали перші контрольні матчі - з "Гірником" та "Кремнем"? Які недоліки побачили у грі своєї команди?

- Насамперед, у цих спарингах було подивитися на хлопців і визначитися, з ким нам по дорозі, а з ким треба розлучитися. На результаті не зациклювалися, тим більше в кожному з таймів обох матчів задіяли різні склади. За підсумками спарингів зробили оргвисновки, рухаємось далі.

 

- Про завдання на сезон із керівництвом клубу ще не говорили?

- Все залежатиме від того, ким ми посилимося. Однозначне завдання - брати очки у кожному матчі та показувати якісну гру, щоб наші вболівальники пишалися "Зіркою". Одне можу сказати точно: байдужих у команді не побачите, усі викладатимуться на футбольному полі на 200%.

 

www.footboom.com

Read 3448 times

Latest from SportРепортер

Related items

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha