Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

×

Повідомлення

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Функція mail() заборонена, тому лист не може бути відправлений.

Субота, 10 березня 2018 22:48

Підтвердження сьогодення

Автор: 
Rate this item
(4 votes)
Богдан Сосой Богдан Сосой

На жаль, найгірші побоювання щодо кризи кропивницького «Золотого Віку» продовжують підтверджуватись. Що ближче вирішальна стадія, то гірше грає команда, яка на початку сезону виглядала одним із фаворитів своєї групи. Зараз же, після значного фіаско в Маріуполі з розривом у 15 очок – 92:77, під питанням виявилося навіть друге місце, яке ще недавно здавалося непорушним.

Зрозуміло, що будуть спроби списати чергову невдачу на холод у залі, на несприятливе суддівство та травми великих гравців. Але це, як-то кажуть, тренерські проблеми, що немає належного резерву, що номінальні резервісти не можуть грати на рівні і що елементарно не вистачає фізичних кондицій у ключові моменти. Ну а якщо команда значно сильніша, то і суддям дуже складно повернути все назад.

А що до холоду, то він не завадив непогано розпочати маріупольський поєдинок та виграти першу чверть із різницею у 9 пунктів. І до 14-ї хвилини гості були попереду на 10 очок – 28:38. Але потім за наступні 4 хвилини кропивничани набрали лише 3 очки далеким кидком Сосоя. Хоча потім «золотим», зусиллями Козловця та Юрченка все ж таки вдалося виграти першу половину – 44:45. До речі, як у другій, так і двох наступних не дуже вдалих чвертях, кропивничани продемонстрували стабільність, набираючи по 16 очок. Однак господарі забивали весь час більше.

А після великої перерви стало зрозуміло, що належних ресурсів для того, щоб боротися на рівних, у гостей недостатньо. Лавка запасних «Золотого віку» виявилася коротковатою і абсолютно нерівноцінною. Достатньо поглянути на статистику, щоб зрозуміти, що основне навантаження, як в атаці, так і в захисті, випало на Козловця з Юрченком, які загалом непогано справлялися. Як, втім, і дабл-дабл, що оформив, і провів, судячи з статичних показників, чи не видатний матч Сосою.

Але для того, щоб вигравати у того ж «Маріуполя», потрібно мати серйозну силу в особі хоча б 8 виконавців. А ми на цю гру змогли «наскрестити по засіках» всього вісім гравців. Але якби всі вони були у всеозброєнні, то це ще півбіди. А так, у кожній грі у нас чомусь хтось випадає. Найчастіше це Цибін, а Антонець з Унгуряном поперемінно нестабільні. Як і Льоша Масальський, який то блисне, то зовсім загубиться, як у звітному протистоянні. Ну а Фортуні з Лукінським поки що ніхто достатньо не довіряє. Отже, вже другий сезон у першій команді ці перспективні хлопці більше для повноти заявки. Це ще добре, що Руслан і Влад мають необхідну ігрову практику в другій дружині, бо зовсім могли б хлопцям полювання займатися баскетболом відбити.

Ну, а якщо повернутися до маріупольського матчу, то друга половина пройшла за абсолютного домінування господарів майданчика. Не можна сказати, що гості не боролися чи не хотіли виграти. Але одного бажання виявилося замало. Маріупольці, у яких тон задавали екс-«золоті» - Рижов і Бузько, які не вписалися в нову тренерську модель, спокійно та методично набирали очки з різних дистанцій та йшли вперед.

При цьому "хворобу" попередніх домашніх матчів "вилікувати" так і не вдалося. Щит ми програвали переконливо, у нападі більше розраховували на індивідуальні дії, а в захисті просто не встигали перебудовуватися та стримувати результативні дії конкурентів. Можливо, десь арбітри були на боці маріупольців. Але це звичайно, коли суддівські симпатії зазвичай на стороні господарів. Досить згадати наш другий матч із «Кремнем».

Тож не суддівський фактор і не холод у залі призвели до чергової поразки. Команда Сергія Заваліна виявилася просто сильнішою та краще підготовленою до цієї конкретної зустрічі. Коли ще один основний творець маріупольської вікторії Дмитро Березкін за 2 секунди до кінця третьої чверті зробив перевагу своєї команди двозначною – 72:61, то чомусь здалося, що сил на камбек у гостей вже просто немає.

І 4-й період підтвердив найгірші побоювання. Ці почуття посилилися, коли Гліб Бузько своїм далеким попаданням на 34-й хвилині довів перевагу господарів уже до 16 пунктів – 81:65. Більше того, трохи згодом Влад Рижов зробив різницю в рахунку загрозливо розгромною – 85:65. Це ще добре, що не опустили руки і продовжували битися Максим Козловець та Сергій Юрченко, подаючи справжній приклад своїм молодим партнерам. Не здавався і Богдан Сосий. Ну і Антонець із Унгуряном часом показували, що чогось можуть. А то все могло закінчитися значно гірше. Хоча зупинити, який спіймав кураж у 4-му періоді, Березкіна та його товаришів нашим хлопцям виявилося не під силу.

Загалом, все завершилося логічною та закономірною перемогою «Маріуполя», що продемонструвало нинішній не дуже добрий ігровий та моральний стан «Золотого Віку», де верхи – не в змозі, а низам – дуже складно.

Чемпіонат України з баскетболу. Вища ліга. 10 березня 2018 року. Маріуполь. ПС "Новатор".

БК "Маріуполь" - БК "Золотий Вік" (Кропивницький) - 92:77 (20: 29, 24: 16, 28: 16, 20: 16).

Командна статистика: 2 очкові - 31 з 50 проти 28 з 47, 3-х очкові: 6 з 15 проти 6 з 19; штрафні – 12 із 16, 3 із 6; підбирання: 35-27; результативні передачі - 27: 24; фоли – 13:14; втрати – 10:12; перехоплення – 10:9; блок-шоти -2:2.

«М.»: Берьозкін – 28 очок, 12 підбирань; Рижов - 27 очок, 5 передач; Бузько – 17 очок, 3 передачі; Зуєв – 11 очок, 10 підбирань, 7 передач; Боднар – 5 очок, 6 підбирань, 9 передач;

«З.В.»: Козловець – 22 очки, 3 підбирання, 3 передачі, 1 перехоплення; Юрченко – 23 очки, 10 підбирань, 3 передачі, 2 блок-шоти, 3 втрати; Цибін - 3 очки, 2 передачі, 1 втрата; Антонець – 7 очок, 2 підбирання, 1 передача, 1 втрата; Унгурян - 10 очок, 3 підбирання, 1 передача, 2 перехоплення, 1 втрата, Сосой - 10 очок, 10 передач, 6 підбирань, 5 перехоплень, 4 втрати.

Юрій Ілючек, SportРепортер

Read 891 times Last modified on Субота, 10 березня 2018 23:09

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha