Print this page
Понеділок, 11 вересня 2017 17:05

БК "Золотий Вік" - все тільки починається...

Автор: 
Rate this item
(5 votes)

Минулої середи спортивні журналісти обласного центру отримали можливість відвідати тренування обох клубних команд баскетбольного “Золотого віку” та з перших вуст дізнатися, як відбувається підготовка до нового сезону.

Насамперед повідомимо про те, що головна дружина укомплектувалася досить кваліфікованими виконавцями. Раніше ми писали про те, що з минулого складу продовжать свої виступи за кропивницьку команду Богдан Сосий, Олександр Дробязко, Олексій Масальський, а також Микита Мизь, який із задоволенням відгукнувся на пропозицію повернутися до “Золотого Віку”.

Що стосується новачків, то, як зазначив капітан нашої команди Богдан Сосой, усі хлопці пройшли чудову школу у Суперлізі та Вищому дивізіоні. Володимир Цибін та Владислав Унгурян – це вихованці южненського “Хіміка”, які перейшли до нас із БК “Тернопіль-ТНЕУ”. Ще один представник школи “Хіміка” – В'ячеслав Матарчук грав у Суперлізі за “Волиньбаскет”, Дмитро Антонець, який має досвід виступів за кордоном, також виступав у еліті за команди Черкас та Одеси, а Сергій Юрченко виграв Вищу лігу у складі івано-франківської “Говерли” ”. Можливо буде ще одне придбання на позицію четвертого номера. Щодо завдань, то вони президентом клубу Сергієм Сухім поки що не озвучені, але, виходячи з попередніх років, у їхній серйозності можна не сумніватися. Тому, до початку чемпіонату у Вищій лізі, планується участь першої команди як мінімум в одному турнірі, де продовжиться формування боєздатного колективу.

А ось БК “Золотий Вік-2”, за словами наставника команди Андрія Бабенка, створено для того, щоб місцеві талановиті хлопці здобули ігрову практику, набралися досвіду, а в перспективі могли спробувати свої сили на вищому рівні. З тих баскетболістів, які добре знайомі вболівальникам, можна виділити, що пробували свої сили у Вищій лізі у минулому чемпіонаті, Руслана Фортуну та Владислава Лукінського, а також одного з найкращих стрітболістів Кропивницького Олександра Петрова, який виступав ще за БК “Кіровоград”. До речі, фінансування цієї дружини здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету. Адже, як наголосив керівник міськспортвідділу м. Кропивницький Сергій Колодяжний, таким чином кошти вкладаються у перспективу, оскільки зовсім молоді студенти та навіть школярі, яких залучив до складу Андрій Бабенко – це майбутнє кропивницького баскетболу.

А сам наставник дублерів “Золотого Віку” абсолютно не боїться того, що спочатку можуть траплятися поразки, адже це дозволить вчитися, “набивати шишки” і згодом перемагати. Що ж, нам залишається тільки з нетерпінням чекати на старт нового сезону і сподіватися, що у наших баскетболістів все вийде…

Юрій Ілючек, "Спортревю New"

Read 1022 times

Latest from SportРепортер

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha