Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Четвер, 22 червня 2017 23:31

Демонстрація мощі

Автор: 
Rate this item
(4 votes)
Демонстрація мощі .fiba.com

Францженки виглядають просто вражаюче і не залишають збірної Словаччини жодного шансу.

Перед початком протистояння Франції та Словаччини так і хотілося вигукнути, що на місці словачок мали бути українки... А так довелося без особливих емоцій спостерігати за матчем, у якому наші кривдниці були явними аутсайдерами. Втім, за стартові 3 хвилини забили один двоочковий лише француженки, у яких була, мабуть, найсолідніша в цей день група підтримки. А потім пройшов далекий кидок від Скріли. Словачки відповіли штрафними Ремерановою та середньою Ружичковою, між якими відзначилася Мієм -7:4. А коли в ціль вирушив ще й кидок Чатчуанг, Маріан Свобода попросив тайм-аут. Втім, це не принесло жодної користі, оскільки в наступні хвилини першого періоду словачки забили лише 2 очки, а француженки, не маючи жодних проблем, забезпечили собі перевагу в 15 пунктів – 21:6. При цьому, що характерно точні кидки у француженок були в активі одразу восьми гравців, а найбільше – 5 очок – заробила Аман. І не скажеш, що «леблі» грали феєрично. Просто вони все робили швидше та розважливіше, ніж суперниці. А це ознака класу.

У другому періоді у словачок стали проходити триочкові, але це не допомагало, бо 15-ти очкова перевага Франції зберігалася непорушною. Франція виглядала дуже солідно, домінуючи практично у всіх компонентах гри. За діями франзуженок любо-дорого було спостерігати. Вони перекрили периметр, не даючи розгулятися Жирковій, яка своїми далекими кидками просто знищила Україну. За півтори чверті лідер словачок не набрала жодного очка. Але зусиллями Юрченкової, Ружечкової та Балінтової словачки, яка набрала 7 очок, трохи скоротили відставання - 32:20. Знаєте, якби словачки також били штрафні в поєдинку з українками, то ми, при своїх промахах, все одно мали б шанси. Але тоді у словачок у ціль летіло все, що можна, а зараз лише 8 штрафних із 13. Цікаво, що наставник француженок Валері Гарньє міняла одразу по кілька гравців, намагаючись підтримувати високий темп. Добре, що в розпорядженні тренерів французької збірної було достатньо кваліфікованих виконавиць. І ось завдяки вмілій ротації, впевненості у власних силах та грамотній побудові командних дій збірна Франції зберегла до великої перерви свої плюс 15 – 39:24.

І при цьому жодна з французьких баскетболісток не набрала 10 пунктів за результативність. Натомість очки у своєму активі мали одразу 8 баскетболісток, а найбільше забила Маріель Аман – 8 очок. У словачок 10 балів було у Балінтової, а Жиркова так і залишилася з нульовим показником очок за абсолютно гіршої ефективності - мінус 12. А ще підопічні Маріана Свободи мали жахливий показник реалізації двоочкових -5 з 20 при 12 з 25 - у суперниць. На підбираннях же і за триочковою перевага фавориток була не такою відчутною – 20:17 та 3:2 відповідно.

Початок другої половини пройшов у спробах забити протягом двох хвилин. А перервала ця «посуху» далеким попаданням Балінтова. Щоправда, Мієм швиденько відповіла з-під кільця. А потім чудову передачу Мішель під обручку «не зіпсувала» Чатчуанг і вона ж забила ще раз, після невдалої спроби словачок. І вже плюс 18 – 45:27 за Францією. Словачки намагалися змінити ситуацію і навіть раптово наблизилися на відстань 13 очок, але відразу пішов ривок суперниць з триочковим від Жоані і двома штрафними від Аман. Тож після трьох десятихвилин фаворити були попереду на 18 пунктів – 50:32.

Як ви зрозуміли, четверта чверть перетворилася на формальність. Тут тільки цікавило питання: з якою перевагою завершать цю гру франзуженки? Ну ще варто відзначити непогану гру у словачок 16-річної Микулачікова, яка за відведений тренером час встигла зробити ефектний блок-шот і класно забила з-під кільця. Так що у цієї дівчинки чудовий потенціал, якщо вона не загубилася на такому рівні проти француженок. А виграла збірна Франції, яка поки що справила на мене найбільше враження, з рахунком – 67:40. Чи змогли б українки виглядати краще – це питання спірне. У франзуженок дуже збалансований рівноцінний склад, а ми не мали гідного резерву провідним виконавцям. Тому ризикну припустити, що при нормальному відсотку реалізації ми билися б, поки вистачало сил. Але все могло завершитися так само, як у грі з Іспанією. Але я ще раз переконався, що ми програли команді, яка була нам дуже навіть під силу. Але то був словацький день.

Чемпіонат Європи з баскетболу серед жінок. 4-й чвертьфінал. Прага.

Франція - Словаччина - 67:40 (21:6, 18:18, 11:8, 17:8).

Статистику матчу буде опубліковано пізніше.

Таким чином, післязавтра у півфіналах зіграють Бельгія з Іспанією та Франція з Грецією. Якщо в другій парі фаворит очевидний, то в першій, судячи з того, що показали бельгійки, я не став би скидати їх з рахунків.

Юрій Ілючек із Праги, спеціально для "Спортрепортера" за підтримки Руслана Згрівця.

Read 554 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha