Print this page
П'ятниця, 16 червня 2017 22:54

Володимир Холопов: «Перемагати треба тут і зараз»

Автор: 
Rate this item
(3 votes)
Володимир Холопов: «Перемагати треба тут і зараз» .fiba.com

Головний тренер жіночої баскетбольної збірної України після переможного матчу з Чехією дав ексклюзивне інтерв'ю нашому кореспонденту.

- Із перемогою Вас. Але чому, після чудової першої половини, ця вікторія вийшла такою непростою?

- А це проблема жіночого баскетболу та його психології. Досягши чудового результату при дуже переконливій грі, наші дівчата раптом вирішили, що цього достатньо. Хоча ми їх у перерві просили не зменшувати обертів. Ось і вийшло, що весь час ми намагалися зберегти перевагу, замість того, щоб його примножити і не доводити справу до нервової кінцівки.

Але при цьому врахуйте, що ми обіграли досвідчених суперниць, які перевершували нас у мощі та зростанні, які грали, до того ж, за класної підтримки своїх уболівальників. А ми вигравали у них, а це важливо, підбір тому, що йшли на м'яч і правильно розташовувалися під щитом. Знаєте, я задоволений, що проваливши гру в нападі у третій чверті, та й у четвертому періоді все було не дуже добре, нам вдалося, в цілому, непогано відхилятися. Але й тут були моменти, коли маючи в запасі фол наприкінці третього періоду, ми дозволяли суперницям проходити під кільце та набирати очки. Я не раз наголошував, що одним нападом матчі не виграються. Ви повинні мати гарний, чіпкий, грамотний та надійний захист для того, щоб розраховувати на успіх. Те, що сьогодні наша команда від такої команди, як Чехія, пропустила менше 50 очок, говорить про те, що ми не дарма працювали над захисними побудовами і відпрацьовували різні варіанти. А помилки обов'язково проаналізуємо, вкажемо на проблеми, хоч, як розумієте, часу для аналізу при підготовці до гри з іспанками у нас вкрай мало. Потрібно відновитися насамперед фізично, щоб завтра виглядати на гідному рівні.

– Іспанія, на думку букмекерів, фаворит усього чемпіонату, а ви як вважаєте?

– Перед грою шанси у всіх рівні. Ми чудово знаємо іспанську збірну, де практично всі баскетболістки виступають у жіночій Євролізі. Це швидка, грамотна та досвідчена дружина. Але й ця команда має свої недоліки, які ми постараємося використати. А ось про наші задуми, зрозуміло, говорити не буду. Бо для конкуренток – це вже не буде сюрпризом.

- Чи правда, що у контрольних матчах, підсумки яких багатьох наших уболівальників засмутили, ви взагалі не думали про результати?

- Ну то я б не став говорити. Адже перемагати завжди приємно. Але частка правди у ваших словах є. Там ми мали величезне поле для експериментів, могли дати грати всім баскетболісткам, спробувати різні поєднання та комбінації. Потрібно враховувати, що на такому турнірі як Євробаскет не виграють усіма 12 гравцями. Ставка робиться на конкретних виконавців, які втілюють переважно тренерські задуми. Але лідери мають знати, що їх є комусь замінити і що команда готова до різного розвитку подій. Ось, тому ми й розглядали, контрольні зустрічі. І повірте, користь навіть поразки принесли неоціненну. А вигравати треба тут і зараз.

- Велике Дякую Вам за інтерв'ю і звичайно за перемогу та чекаємо нових успіхів української збірної.

Розмовляв Юрій Ілючек, SportРепортер

Read 536 times Last modified on Субота, 17 червня 2017 00:04

Latest from SportРепортер

Related items

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha