Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

П'ятниця, 16 червня 2017 21:58

Перша - трудова та нервова

Автор: 
Rate this item
(3 votes)
Перша - трудова та нервова .fiba.com

Збірна України розпочала свій шлях на Євробаскеті у Чехії з перемоги над господарями турніру. Причому наші дівчата настільки здорово провели першу половину гри, що, здається, злякалися власної спритності, а наприкінці змусили нас усіх понервувати.

Наші почали передбачуваним складом: Ягупова, Мосс, Малашенко, Удоденка, Дорогобузова. У дебюті Ягупова здобула фол, чешки один забили, а ми двічі втратили м'яч в атаці. Дві дальні атаки суперниць не увінчалися успіхом, а ось Ягупова вклала свою трійку. Мосс судді нагородили досить спірним фолом, а господарки знову реалізували один штрафний кидок. А далі Мосс та Дорогобузова збільшили нашу перевагу до 5 пунктів. Видно, що чешки нервують, оскільки їхні кидки летять повз ціль. Але українки досить швидко нахопили 4 командні фоли. І судді цим користуються вигадуючи нам фоли на рівному місці. Прада, чешки з лінії традиційно забивають із 50-відсотковою точністю, а от у нас здалеку потрапляє Мосс – 10:3. Підопічні Івана Бенеша «мажуть» навіть з-під щита, за що їх одразу «карає наш капітан Ягупова, змушуючи тренерський штаб суперниць попросити хвилинну перерву за рахунку – 12:3. Після чергового промаху конкуренток Ягупова йде у рішучий прохід і її зупиняють недозволеним прийомом. Два штрафні капітана точні, а в наступній атаці чешок, на радість переповнених трибун з-під кільця відзначилася Геть. За 2 хвилини до кінця першого періоду українки попереду на 11 пунктів після ендвану Ягупової. Щоправда, і господарі турніру схоже придушили хвилювання в атаці, але не впораються з українками у захисті. Наші краще працюють на підборі та швидше приймають рішення. Але турбує те, що будь-яке спірне рішення судді трактують на користь конкуренток. Наприкінці Елхотова організувала «протяг», а Аріна Білоцерковська забила в проході і ми закінчили першу чверть із гарною перевагою – 24:13.

На початку другого періоду, після образливої втрати, втекла наодинці до кільця Вуралова, але тут же наші відповіли трьома Дорогобузовою та класним двоочковим, після підбору, Малашенко. За рахунку 32:17 Володимир Холопов став потихеньку вдаватися до ротації, випустивши Ольховик та Білоцерківську. Але Ягупова, незважаючи на два фоли, залишалася у грі. За швидкими діями українок суперниці просто не встигали. І ось уже Ягупова б'є у своєму стилі здалеку. А чешки продовжують нас «прощати» з-під кільця, навіть у гордій самоті. Та й штрафні б'ють геть погано. За дві хвилини збірна Чехія забила лише 2 очки зі штрафних, а ми відповіли 8 пунктами. А після двох точних штрафних Мосс наша перевага досягла 23 пунктів – 42:19. Суперниці беззастережно поступалися підборами, хоча не скажеш, що українки мали перевагу в зростанні. Просто грали підопічні Володимира Холопова за рахунок правильного вибору позиції. Щоправда, наприкінці українки дещо зменшили оберти. А крапку в першій половині, після індивідуального проходу, поставила все ж чешка Ханусова – 42:23.

Третя чверть почалася із серії взаємних промахів та помилок. Але все ж таки конкуренткам вдалося обмінятися результативними кидками із середньої дистанції. А в одному з епізодів наші захищалися так здорово, що чешкам не вдалося зробити кидок за 24 секунди. Слідом Удоденко реалізувала два штрафні, але з-під кільця відповіла Вон. Потім арбітри просто не помічали порушень, коли ми буквально «видерли» м'яч у суперниць. І все-таки здалося, що у діях українських баскетболісток з'явилася невелика розхлябаність. Все більше кидки летіли повз ціль, що повертало певну впевненість господаркам чемпіонату. За 7 хвилин ми забили лише 3 очки, а чешки відповіли 4-ма пунктами. І ось уже прохід під обручку вийшов у Ханусової і Володимир Холопов просто зобов'язаний був у цій ситуації взяти хвилинну перерву для того, щоб привести своїх підопічних у норму. Але відразу на рівному місці впала і втратила м'яч Білоцерківська, але цим конкурентки не скористалися. Далі помилки продовжились, оскільки ми не встигли за відведений ліміт часу провести атаку. А Он виграла бій під щитом і забила. Володимир Холопов, який дав відпочити Ягуповій, повернув Аліну на майданчик. Але й капітан промахнулася. А ось Вон знову залишилася одна під кільцем без опіки та, отримавши своєчасну передачу, скоротила відставання своєї команди вже до 13 очок – 46:33. Загалом, ця жахлива у плані гри чверть завершилася з рахунком 10:4 не на нашу користь.

Дебют четвертої десятихвилинки проходив також тривожно. Українкам, кров із носа, треба було забити та подолати цей катастрофічний відрізок. А вболівальники, відчувши, що порятунок, можливо, гнали своїх дівчат уперед. Але ось, нарешті, із середньої дистанції забила Малашенко. А потім Мосс поборолася і виграла м'яч після промаху Удоденка, яка до цього часу зібрала 16 підбирань. Ягупова ж відзначилася тоді, коли це було особливо потрібно, дещо заспокоївши всіх українських представників мас-медіа, які не жартома розпереживалися. Але грати залишалося ще більше 5 хвилин, що за «зниклої» гри – ціла вічність. Тим більше, що із середньої дистанції відзначилася Ханусова, а у наших гравців м'яч відмовлявся летіти в ціль. Вон, що розігралася, знову потрапила з-під кільця, і за рахунку 50:39 Володимир Холопов попросив чергову хвилинну перерву. Але ми знову втратили м'яч на рівному місці та конкурентки наблизилися на відстань 9 пунктів. І тут найважливіший «трюльник» забила Ольховик із лівого кута майданчика – 53:41. А потім чудова передача Ягуповій від бічної лінії «знайшла» під кільцем Малашенка, яка, на паузі, обіграла опікуна та «уклала» м'ячик у кільце – 55:41 за 2 хвилини 43 секунди до кінця основного часу. Але чешки продовжували битися, чому свідчення 2 очки Ехотової. Але Малашенко двома штрафними поновила статус-кво – 57:43. У чешок три пройшла у тієї ж Ехотової, а Вуралова реалізувала один із двох штрафних, скоротивши на останній хвилині розрив 10 очок. Ягупова двічі була з лінії точна, звівши до мінімуму шанси господарок на можливий камбек. За 6 секунд до фінальної сирени Іван Бенеш взяв тайм-аут, але це більше для заспокоєння, оскільки відіграти 12 очок за такий час було просто неможливо. Що ж, при блискучій грі до перерви, українки змусили нас неабияк похвилюватися в другій половині, але все ж таки змогли здобути найважливішу, з погляду подальших турнірних перспектив, перемогу з рахунком 59:47.

Чемпіонат Європи з баскетболу серед жінок. Градець Кралове. Група А.

Україна – Чехія – 59:47 (24:13, 18:10, 4:10, 13:14).

У .: Науменко – 2 підбирання; Мазниченко – 4 очки, 5 підбирань, 3 передачі; Малашенко – 4 очки, 5 підбирань, 2 передачі, 2 втрати, Ягупова – 21 очко, 7 підбирань, 4 передачі, 8 втрат; Удоденко – 10 очок, 16 підбирань, 2 передачі, 3 втрати, 2 перехоплення, 1 блок-шот; Мосс - 7 очок, 2 підбирання, 2 передачі, 5 втрат, 2 перехоплення; Вільховик – 6 очок, 3 підбирання, 1 втрата, 1 перехоплення, Дорогобузова – 5 очок, 5 підбирань, 1 втрата, 1 перехоплення; Білоцерківська – 2 очки, 1 підбір, 1 передача, 2 втрати.

Ч .: Геть – 16 очок, 6 підбирань, 2 передачі, 5 втрат, 2 перехоплення; Кароліна Ельхотова - 1 передача, 1 втрата, 1 перехоплення; Ханусова - 8 очок, 5 підбирань, 2 передачі, 3 втрати, 1 перехоплення, 1 блок-шот; Бургрова - 4 очки, 5 підбирань, 1 передача, 2 втрати, 2 перехоплення, 1 блок-шот; Бартакова - 2 передачі; Катерина Єльхотова – 7 очок, 4 підбирання, 4 передачі, 1 втрата, 2 перехоплення; Вуоралова - 8 очок, 3 підбирання, 3 передачі, 2 втрати, 4 перехоплення; Куличова - 4 підбирання, 1 втрата, 1 перехоплення, 1 блок-шот; Заплатова – 4 очки, 1 втрата.

У Празі ж у цей час у групі С зустрічалися Греція та Сербія. Тут у досить завзятому протистоянні чашу терезів на свій бік схилили грецькі баскетболістки – 69:60 (19:11, 16:19, 18:21, 16:9).

Юрій Ілючек із Градець Кралово, спеціально для SportРепортера за підтримки Руслана Згривця.

Read 351 times Last modified on П'ятниця, 16 червня 2017 22:54

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha