Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 22 квітня 2017 18:29

Розгром, реванш, але – півперемоги

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

Вчора ми повідомляли , що відступати баскетболістам «Золотого віку» вже далі нікуди. Адже будь-яка невдача ставить жирний хрест на планах пробитися у четвірку найкращих. Очевидно, це зрозуміли і самі гравці кропивницької команди, які у другому домашньому матчі не лише повністю реабілітувалися за вчорашню поразку від «Хіміка-2», а й розрахувалися із суперниками за таку ж болісну невдачу в гостях. Сьогодні ж фінальна сирена зафіксувала 38 очок переваги господарів майданчика над южненцями – 110:72 (34:15, 29:25, 31:15, 16:17).

Кропивничанам трохи допомогло те, що у вчорашній битві мікротравму отримав один із лідерів суперників Артем Ковальов. А без свого великого з перших секунд, якось, не склалося в інших провідних виконавців южненців. А ось підопічні Андрія Білозерського провели просто чудову першу чверть насамперед з погляду оборонних дій. Та й в атаці у наших хлопців дуже багато виходило. Під пресингом і божевільним настроєм конкурентів молоді южненці здригнулися, начисто «віддавши» першу десятихвилинку. Достатньо сказати, що на 6-й хвилині зустрічі рахунок був 20:4 на нашу користь. Від такого нокдауну гості відійти так і не змогли, постійно перебуваючи у стані грогги. Ну а баскетболісти «Золотого віку» користувалися ситуацією і постійно нарощували свою перевагу. Класну точку в першому періоді своїм середнім кидком з відхиленням, одночасно з сиреною, поставив Олександр Дробязко, записавши до свого активу 15-те очко і забезпечивши команді більш ніж значну перевагу -34:15.

Коли ж у дебюті другої чверті нічого не змінилося, то наставник южненців Олександр Пащенко зрозумів, що матч не врятувати та посадив на лаву своїх вчорашніх героїв Козака, Марченка та Соловйова, надавши можливість проявити себе зовсім молодим сімнадцяти та вісімнадцятирічним хлопцям. Ті чинили опір у міру своїх сил можливостей, але стримати тих, хто впіймав свою гру кропивничан, у яких одну зі своїх найкращих ігор провів Олексій Масальський (12 очок, 10 передач, 4 передачі), на висоті були Куліш (27 очок, 9 підбирань, 2 блок -шота), Дроб'язко (27 очок, 4 підбирання), Бузько (12 очок, 8 передач, 3 підбирання), Ворник (12 очок, 4 підбирання), були просто не в змозі.

Хоча четверту чверть, коли господарі вже скинули оберти, стали більше куражитися і були менш зібрані, гості все ж виграли, уникнувши поразки рівно в 40 пунктів. А саме з таким розривом ми поступилися у першому виїзному протистоянні у Южному. Щоправда, і в другій грі кропивничани тоді поступилися рівною боротьбою. Отже, все ж таки, моральна перевага залишилася за нашими принциповими суперниками.

А коментуючи поразку, наставник «Хіміка-2» Олександр Пащенко сказав, що надто багато сил було віддано для перемоги у суботній грі. Далася взнаки втрата Ковальова, решта повністю не відновилася, а дублери ще надто «сирі», щоб на рівних боротися з такими досвідченими майстрами, як Ворник, Куліш, Дробязко, Сосою, Бузько та їхні партнери. Але досвід молоді хлопці отримали безцінний.

Ще, може, й тому, головний тренер «Золотого Віку» Андрій Білозерський у своєму сьогоднішньому післяматчевому коментарі назвав недільний результат напівперемогою. Говорячи про подальші шанси своїх підопічних, Андрій В'ячеславович наголосив, що у хлопців є всі можливості для того, щоб продовжити боротьбу за нагороди. Для цього необхідно виконати тренерські установки, відкинути все зайве та зіграти так, як баскетболісти справді вміють. Саме так діяли господарі у вчорашній першій чверті, повністю контролюючи перебіг подій на майданчику. Але потім збилися на індивідуальні дії, стали нервувати, помилятися і дали можливість молодим, але вже досить досвідченим жителям півдня відчути впевненість. Тому й програли, поставивши себе у скрутне, але не катастрофічне становище. Тепер потрібно просто виходити та обігравати «Львівську Політехніку» – у гостях та «Говерлу» – у рідних стінах. Тоді ми не залежатимемо від того, як там зіграють конкуренти, і не треба буде дивитися на розклади. Що ж, нам лишається сподіватися, що саме так і буде, інакше…

Юрій Ілючек, SportРепортер

Read 450 times Last modified on Субота, 22 квітня 2017 18:47

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha