Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 08 квітня 2017 23:46

Рівненські «гойдалки»

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

Баскетболісти «Золотого Віку» сьогодні у Рівному здобули найважливішу, в усіх відношеннях, перемогу над «БК-93 – ОШВСМ» - 65:73 (16:24, 22:12, 12:22, 15:15).

Додаткових складнощів нашим хлопцям, окрім психологічного тиску, пов'язаного із серією попередніх невдалих результатів, у цьому протистоянні додавало те, що боротися довелося не лише з дуже незручними суперниками, а й із симпатіями двох місцевих арбітрів, які з незрозумілих причин судили цю зустріч. І все ж таки підопічні Андрія Білозерського змогли проявити бійцівські якості та зламати опір конкурентів.

Якщо подивитися на розвиток подій, то стартовий період краще провели гості, які забезпечили собі невелику перевагу 8 пунктів. Але згодом господарі майданчика змогли перехопити ініціативу і не лише ліквідували гандикап, а й вийшли вперед -38:36. Ну і як це було в кількох попередніх зустрічах кропивничан, визначальною для підсумкового результату, багато в чому стала третя десятихвилинка, яку гості провели із граничною концентрацією та самовіддачею.

Спочатку, зусиллями Андрія Куліша та Богдана Сосоя, баскетболісти «Золотого віку» знову вийшли вперед. Трохи згодом Гліб Бузько здорово заблокував атаку рівнян. Потім суперники обмінялися неточними дальніми кидками, але Андрій Куліш отримав право на пробиття двох штрафних, хоча реалізував лише один. Ну і незабаром, після перехоплення Сосоя, відзначився з близької дистанції Влад Рижов, що змусило наставників господарів попросити хвилинну перерву. Але рівняни невдало розіграли свою комбінацію, зробивши втрату, а Євген Ворник виграв підбір після кидка Куліша і вразив ціль – 38:45.

У господарів трохи скоротив відставання своїми двома штрафними Анатолій Дубнюк, але йому відповів Рижов, який відзначився з-під обручки. Далі Куліш поставив блок-шот тому ж Дубнюку, Сосій та Горбатюк швидко заробили фоли, Рижов та Ворник не потрапили в ціль у боротьбі з суперниками, а невтомний Куліш заробив та забив два штрафні. Але тим же з лінії відповів Дубнюк і після нашого тайм-ауту ще два очки у свій актив записав Рижов. А на 27-й хвилині Тарас Шанюк спочатку «змазав» двоочковий, а потім ще й не влучив через дугу. Але й Рижов двічі схибив зі штрафних.

А потім рівняни кидали, «мазали», підбирали під нашим кільцем, знову неточно атакували. Щоправда, і гості в ці миті не могли похвалитися результативністю поки що Андрій Куліш не перервав «посуху» з лінії штрафних – 47:55. Проте Олексій Волошин, на радість місцевих уболівальників, забив здалеку, а потім, після того, як Кузьменець заблокував атаку Дроб'язко, знову стріляв через дугу. Щоправда, цього разу успіх відвернувся від Олексія. А ось Богдан Сосой, як це часто буває, у фірмовому стилі пальнув свою «трьох» тоді, коли це було конче необхідно. А наприкінці третього періоду невдалими далекими спробами обмінялися Горбатюк та Захожий. Таким чином, перед заключним періодом перевага була на боці кропив'ян – 50:58.

Але ще раз підкреслимо, що симпатії арбітрів у більшості спірних епізодів були на боці рівненської команди, а тому втримати досягнуту перевагу нашим хлопцям було дуже непросто. Тривожно стало вже на самому початку, коли Сергій Роман відзначився триочковим. Щоправда до цього один із двох штрафних забив Сосою. Роман спробував повторити свій успіх, проте не потрапив. Зате Рижов був точний з дальньої дистанції, після хорошої передачі Сосоя. Коли ж і дальня спроба Волошина не принесла бажаного «трюльника», а Горбатюк здійснив підбір на своєму щиті і відразу завершив швидку атаку, то господарям довелося брати хвилинну перерву.

Це дало певні плоди, оскільки відставання скоротив середнім кидком Дубнюк. Щоправда, розвинути свій успіх рівнянам не вдалося, як, втім, і гостям збільшити перевагу. Кілька атак конкурентів були невдалими, а ці промахи були наслідком пристрастей і емоцій, що розпалилися до межі. Навіть досвідчений Ворник нервував, забивши лише один із двох штрафних, а потім промахнувся здалеку. Тут своє слово сказав Куліш своєю холоднокровністю при пробитті штрафних і, знову-таки, після кількох взаємних промахів, забивши важливі два очки з-під кільця. Далі Ворник зупиняє атаку суперників ціною фолу і поступається місцем на майданчику Дробязко. На цей момент суперники перевищили ліміт фолів і багато що залежало від точності виконання штрафних. І тут ні Дубнюк, ні Сосо свої команди не підвели. І той самий Дубнюк на 38-й хвилині скоротив нашу перевагу до 8 пунктів – 63:71. Гості серйозно занервували. Свідченням тому невдалий пас Рижова в аут та втрата Дробязка, що дозволило забити Дмитру Тимощуку – 65:71. І навіть капітан «Золотого Віку» Сосой, чудово перехопивши м'яч, не влучив із вигідної позиції. На щастя, у наступній атаці «змазав» через периметр і Шанюк. А ось Рижов, після підбору на своєму щиті Куліша та швидкої комбінації, не схибив. І хоча Влад намагався поставити ефектну точку далеким кидком, коли зробив перехоплення, але м'яч у ціль не влучив. А фінальна сирена сповістила про те, що «Золотий Вік» уперше на другому етапі переміг у гостях – 65:73.

До речі, якби Рижов відзначився наприкінці, то наздогнав би за кількістю очок у цій зустрічі свого капітана Богдана Сосоя (18 очок, 5 підбирань, 4 передачі, 4 перехоплення). Але і без цього Владислав (15 очок, 6 передач, 3 підбирання, 3 перехоплення) вже у третій грі поспіль набрав понад 10 пунктів. Але й треба відзначити величезний внесок у цей довгоочікуваний успіх Андрія Куліша (17 очок, 12 підбирань) та Євгена Ворника (13 очок, 10 підбирань).

Що ж до турнірної ситуації, то тут уже чотири команди мають однакове співвідношення перемог та поразок (13-8). Це КДПУ, «Хімік-2», «Золотий Вік» та «Львівська політехніка». А попереду лише "Говерла" (14-6), яка має гру в запасі. Так що битва за місце у четвірці найсильніших, яка продовжить боротьбу за нагороди, загострилася до межі, а ціна кожної осічки зростає подвійно. І не треба говорити про важливість другого протистояння, яке розпочнеться у неділю о 12.00.

Юрій Ілючек, «SportРепортер»

Read 598 times Last modified on Неділя, 09 квітня 2017 00:00

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha