Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Неділя, 19 березня 2017 16:49

Без сатисфакції та зі втратою лідерства

Автор: 
Rate this item
(3 votes)

На жаль, і в другому поєдинку в гостях проти южненського «Хіміка-2» баскетболісти кропивницького «Золотого віку» зазнали поразки. Щоправда, на відміну від вчорашнього фіаско , недільний матч проходив у рівній боротьбі, в якій господарі майданчика схилили чашу терезів на свій бік лише наприкінці – 91:85 (22:21, 24:24, 26:14, 19:26).

Не на виправдання нашим хлопцям, але все ж таки зазначимо, що кілька гравців команди гостей грали застудженими, а тому не змогли діяти на повну міць. З цієї причини до Південного взагалі не приїхав Андрій Горбатюк. Проте сьогодні вдалося зробити висновки із вчорашніх прорахунків і не дозволити южненцям одразу забезпечити собі солідний відрив. Як перша, так і друга чверті проходили абсолютно в рівній боротьбі і на велику перерву конкуренти пішли за рахунку 46:45 на користь «Хіміка-2».

А ось у третьому періоді у нас стався провал. Хазяї, багато в чому зусиллями Артема Ковальова, стали потихеньку «втікати» вперед. У нас же пішли втрати та промахи. Та й битви за підбір все частіше залишалися за южненцями. А тут ще Кирило Марченко на 29-й хвилині дуже вчасно влучив здалеку, довівши перевагу своєї команди до 15 пунктів -70:55. Гостям зусиллями Масальського і Ворника вдалося трохи скоротити відставання конкурентів, яке перед вирішальною десятихвилинкою склало 13 пунктів -72:59.

У четвертому періоді кропивничани поринули у відчайдушну погоню. І ось уже пішли два поспіль триочкові капітана Сосоя, трохи пізніше - ендван Масальського (щоправда, без забитого штрафного), ще два очки Ворника, який тут же робить блок-шот, і прорив Рижова, який повернувся в дію. Цей ривок повертає надію на сприятливий результат, оскільки перевага «хіміків» становить лише 3 очки – 79:76. Але тут дуже невчасно для нас потрапляє здалеку Мещеряков, але Рижов та Ворник відповідають своїми двоочковими, скорочуючи відставання на 37-й хвилині до мінімуму – 82:80.

Ех, якби в наступній атаці через дугу провів хороший матч Андрій Куліш і, можливо, господарі здригнулися б. Але кидок Андрія мети не досяг. А невдовзі Ворник фолив на Марченка під час далекого кидка, і всі три штрафні Кирило б'є без промаху. Але Ворник відразу виправляється, завершивши атаку своїм точним середнім кидком - 85:82. А далі Євген виграє боротьбу за підбір на своєму щиті та ініціативу бере на себе Сосою. Проте дальня спроба Богдана не мала успіху. Куліш змушений фолити на Мещерякові та наставники господарів беруть тайм-аут. Після паузи здригнулися южненці, коли Рижов перехопив передачу Мещерякова, а на Куліші, що завершує нашу атаку, слідує фол. Андрій з лінії, на жаль, забиває лише один із двох – 85:83 за 1,05 сек до кінця основного часу. А ось Мещеряков, після фолу того ж таки Куліша, зі штрафних не маже. І вже Андрій Білозерський бере вимушену хвилинну перерву.

А далі успіх просто відвертається від наших хлопців. Спочатку здалеку промахується Рижов, але Куліш «видряпує» м'яч під чужим кільцем, але теж кидає повз ціль. І за 36 секунд до фінальної сирени Сосой порушує правила на Марченко, що підібрав м'яч. Кирило знову виявляє граничну холоднокровність, забиваючи два штрафні -89:83. Після чергового тайм-ауту наших тренерів, Богдан Сосой забиває з-під кільця, а Марченко відповідає данком. На останніх секундах наслідують взаємні втрати, які вінчають неточний дальній кидок Ворника та фінальна сирена, яка зафіксувала нелегку перемогу «Хіміка -2» - 91:85.

Найбільший внесок у другу поспіль перемогу над «Золотим Віком» у южненців зробили Артем Ковальов (23 очки, 13 підбирань), Вадим Козак (22 очки, 6 підбирань, 5 передач) та Кирило Марченко (20 очок, 4 підбирання, 3 передачі). У складі гостей можна виділити Андрія Куліша (23 очки, 16 підбирань), Богдана Сосоя (22 очки, 4 передачі) та Євгена Ворника (14 очок, 7 підбирань, 3 перехоплення, 2 блок-шоти), хоча навряд чи хто- то з наших хлопців лишився задоволений. Адже цей невдалий вояж до Південного коштував нам одноосібного лідерства. Більше того, нас випередила не лише КДПУ, а й іванофранківська «Говерла». А ось «Хімік -2» після двох перемог піднявся на четвертий рядок у турнірній таблиці.

Що ж тепер підопічним Андрія Білозерського доведеться реабілітуватися вже на очах своїх уболівальників 25 та 26 березня у найближчих поєдинках із «Львівською політехнікою».

Юрій Ілючек

Read 547 times

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha