Футбол Баскетбол Бейсбол Легка атлетика Олимпійські ігри

 

Останні новини

Субота, 30 січня 2016 21:07

Перша перемога у новому році

Автор: 
Rate this item
(2 votes)

БК «Золотий Вік» у стартовому матчі 2016 року впевнено здолав на своєму майданчику суперників із БК «Тернопіль – ТНЕУ» з рахунком – 101:63 (23:25, 25:14, 27:8, 26:16).

Відновлення битв у чоловічій вищій баскетбольній лізі вболівальники чекали понад місяць. І кіровоградські шанувальники баскетболу справді скучили за класною грою. Цим пояснюється, що трибуни спортивної зали факультету фізичного виховання КДПУ були заповнені практично до відмови і підопічні Андрія Білозерського та Георгія Ступенчука не розчарували своїх шанувальників. У міжсезоння наша команда посилилася досвідченим форвардом Євгеном Коров'яковим, який перейшов з їхнього клубу «Волиньбаскет». Зрозуміло, що новачкові, який вийшов у стартовій п'ятірці господарів, ще не вистачало повного порозуміння з новими партнерами. Але відразу стало зрозуміло, що цей гравець посилить наш колектив. Та й у звітній грі, Женя від величезного бажання, якнайкраще проявити себе, швидко нахопився 4-х фолів і тренери вирішили його поберегти. Але свій внесок у загальнокомандний успіх Коровяков, особливо у рівній першій чверті, безумовно, зробив. Зі своїх 10 очок, 7 пунктів Євген набрав у першій 10-ти хвилинці, коли конкуренти більше придивлялися один до одного, і чаша терезів коливалася в різні боки.

Саме стартову чверть гості можуть занести собі до активу. Обидві команди помітно нервували і не завжди доводили свої атаки до логічного завершення. Та й у захисті було багато сумбуру. У нас можна виділити вдалі дії Юрія Крамара, Богдана Сосоя та Микити Мизя, які не дозволили тернопільцям піти у невеликий відрив. А на останній хвилині попереду були вже кіровоградці, але тепер уже підопічні Ігоря Білоуса змогли не лише наздогнати господарів, а й на останній секунді забезпечити собі 2-очну перевагу, після точного середнього кидка Антона Ніфонтова – 23:25.

Але в короткій перерві між чвертями наші наставники внесли необхідні корективи та гра кіровоградців змінилася. Особливо ми досягли успіху в швидкому і рухливому захисті, а також у стрімкому переході в напад. Причому в колективних діях були задіяні не лише звичні лідери (Сосой, Бузько, Мизь), а й вчорашні новобранці, що зробило гру «Золотого Віку» дуже динамічною. Видно було, що гості не чекали від наших хлопців такої спритності, що призвело до помилок, втрат і неточних кидків. У кіровоградців під щитами чудово виглядав Дмитро Баранов, кілька найважливіших м'ячів у боротьбі забив Костянтин Великанов, дуже вчасно, як завжди, своєю наддальньою трією вистрілив Богдан Сосой, та й точні триочкові Крамара та Бузько зіграли свою роль у стрімкому ривку господаря. До середини 2-го періоду «Золота Вік» була вже попереду в рахунку 36:29 і надалі ця перевага тільки нарощувалася. У кіровоградців став виходити їхній улюблений швидкий баскетбол, до чого тернопільці виявились не готовими. Як наслідок, на велику перерву команди пішли вже з 9-ти очковою перевагою кіровоградської дружини – 48:39.

Ну а в третій чверті наша команда завдала «студентам» удару, що руйнує. За 10 хвилин тернополянці змогли набрати лише 8 очок. А ось кіровоградські баскетболісти забивали м'ячі на будь-який смак: з-під щита, після перехоплень та швидких відривів, із середньою, ближньою та далекою дистанцією. Причому все це робилося на відмінному куражі, з розумінням своєї справи та з відмінною взаємодією. І все ж основа такого блиску в нападі лежала в захисних діях, де грамотно перекривалися всі зони і були нейтралізовані сильні сторони тернополян. По закінченні 3-го періоду сумнівів у перемозі кіровоградців вже не виникало, адже рахунок був уже солідним – 75:47.

І хоча спочатку 4-ї десятихвилинки підопічні Андрія Білозерського трохи зменшили оберти, але не настільки, щоб не дозволяти собі контролювати хід матчу та не продовжувати радувати своїх уболівальників точними кидками.

У підсумку все завершилося закономірною та впевненою перемогою «Золотого Віку» - 101:63, яка вселила певний оптимізм. Втішно, що свій серйозний внесок у цю необхідну перемогу зробили практично всі наші хлопці, які виходили на майданчик. Гра дебютанта Євгена Коровякова ми вже відзначили. Але не можна не виділити Юрія Крамара (12 очок, 6 підбирань, 4 передачі), Дмитра Баранова (6 очок, 4 підбирання), Олексія Масальського (8 очок, 3 підбирання, 3 передачі) і особливо Кості Великанова, в активі якого 17 очок. Ех, йому б ще рішучості у боротьбі під кільцем додати, і буде повний порядок. Але й так прогрес молодого баскетболіста, як і всієї кіровоградської команди, очевидний. І ще порадувало, що тепер є можливість варіювати склад і давати трохи більше перепочинку Сосою (17 очок, 14 передач, 6 підбирань), що оформив дабл-дабл, Мизю (18 очок, 2 підбирання) і Бузько (13 очок, 4 підбирання, 3 передачі ). Та й досвідчений Олександр Цвєтков у відведений йому час на майданчику свої завдання виконує та встиг забрати 1 підбір та віддати 1 прекрасний ассист на Сосоя, який відправив м'яч у кільце з дальньої дистанції.

І все ж давайте подивимося за завтрашнім протиборством цих суперників, яке традиційно розпочнеться о 12.00, і вже тоді зробимо певніші висновки.

Юрій Ілючек, sportreporter.com.ua

Read 729 times Last modified on Неділя, 31 січня 2016 19:17

Написати коментар

Правила додавання коментарів


FORM_CAPTCHA
Оновити Captcha